Het thema van VBW 2017 is: (T)op survival!

Het themalied vind je op www.vbwlied.nl

GA JE MEE OP SURVIVAL?!

Ben je wel eens OP SURVIVAL geweest? Misschien ging je wel door het bos, de polder of door de bergen. Alleen of samen met anderen een avontuurlijke tocht maken is leuk en spannend. Je moet zorgen dat je niet verdwaald, allerlei obstakels overwinnen en gevaren trotseren. En daarom moet je natuurlijk goed voorbereid zijn voordat je op pad gaat!

Vergeet vooral je routekaart en je kompas niet! Daarop staan de weg en de richting die je moet gaan. En wat dacht je van een stevig touw? Altijd handig als je in nood zit. Kun je je aan optrekken of iets mee vastbinden. En blijf ook goed voor je uitkijken. Met een goede verrekijker kun je zien waar je heen moet, je doel voor ogen houden. Neem ook voldoende water mee, je kunt niet zonder! Net zo goed als je niet zonder je vrienden kunt. Samen op weg naar het einddoel! Zo wordt jouw avontuurlijke tocht een echte TOPSURVIVAL!

Tijdens de VBW gaan we met elkaar op survival. Op die tocht ontdekken we dat ons hele leven op een survival lijkt! Ons leven is een avontuurlijke tocht die we niet alleen kunnen maken. We hebben elkaar nodig. Maar het allerbelangrijkste is dat we Jezus nodig hebben!

Elke dag van de VBW en tijdens de welkomstdienst op zondag staat er een survival-attribuut centraal: Een kompas, routekaart, touw, verrekijker en flesje water. Aan de hand van deze voorwerpen leren we dat Jezus onze gids wil zijn. Het is goed als ons kompas altijd op Hem gericht is. Ook ontdekken we een routekaart voor ons leven, namelijk de Bijbel. En als we verdwalen of als het fout gaat, dan mogen we weten dat God ons zal redden (touw). Hij weet waar we naar toe gaan en heeft ons ook een mooie toekomst beloofd. Daar mogen we naar uitkijken en voor ogen houden (verrekijker).

Zondagochtend is er ook een speciale welkomstdienst in de Grote Kerk. Tijdens deze dienst staat een flesje water centraal, iets dat je ook zeker niet moet vergeten als je gaat survivallen. Het flesje water staat symbool voor de kracht en energie die Jezus ons steeds weer wil geven onderweg, zodat we het volhouden. Tijdens de dienst zingen we ook het themalied dat jullie tijdens de week hebben geleerd.

GA JE MEE OP AVONTUUR? JE BENT VAN HARTE UITGENODIGD! We kijken er naar uit jou (weer) te zien!