WORD MEDEWERKER!

 

De VBW is altijd op zoek naar nieuwe mederwerkers en we zouden het geweldig vinden als jij jouw unieke talenten voor de VBW in wilt zetten! Hieronder zie je een overzicht van alle dingen waarbij je eventueel kan helpen.  Er zit voor iedereen wat bij: of je nu introvert of extravert bent, een creatieveling of een echte regelneef, een enthousiaste verteller of een echte aanpakker, veel tijd hebt of weinig...! We hopen dat er iets tussen zit wat bij jou past en waar jij je prettig bij voelt! We zien je aanmelding graag tegemoet! 

 

Groepsleiding
 
Meld je nu aan!

Als groepleiding heb je, samen met anderen, de leiding over en de verantwoordelijkheid voor een groep VBW-kinderen. Je mag zelf kiezen welke groep! De groepsleiding heeft een aantal taken, die jullie onderling verdelen. Er wordt dan natuurlijk goed rekening gehouden met elkaars talenten!

 

- Knutselwerkjes verzinnen en voorbereiden

- Bijbelverhaal vertellen (of d.m.v. Powerpoint, toneelstukje, etc.)

- Kinderen helpen bij het knutselen

- Spelletjes bedenken

- Spelletjes uitleggen of begeleiden

- Tellen hoeveel kinderen er zijn en alle kinderen een sticker geven

- Limonade en snoep uitdelen

 

Als je groepsleiding bent heb je veel contact met de kinderen. Je bent er voor hén! Omdat je veel tijd met ze doorbrengt zullen er ongetwijfeld mooie gesprekken ontstaan, over het Bijbelverhaal of over jouw/hun persoonlijke geloof. Grijp alle mogelijkheden aan om daarover te praten. Als je dat moeilijk vind, dan geeft dat niets. Je kan op vele andere manieren een afspiegeling zijn van Gods liefde! En bedenk ook dat jouw kwetsbaarheid heel indrukwekkend kan zijn voor de kinderen. 

 

Als groepsleiding ben je de hele ochtend aanwezig. Je kunt zelf aangeven op welke dagen je erbij kunt zijn. Voor de kinderen is het fijn als je er veel bent, dan herkennen ze je en raak je vertrouwd met elkaar. Heb je thuis nog kleine kinderen? Er is een speciale VBW-creche voor alle kinderen (0-4 jaar) van de medewerkers.

Crèche
 
Meld je nu aan!

Tijdens de VBW-week is er een speciale VBW-creche! Deze creche is voor de kinderen (0-4 jaar) van de medewerkers. Je bent altijd minimaal met z'n tweeen. 

 

Vind je het leuk om op te passen? Met kleine kinderen te spelen en ze te verzorgen? Dan is dit écht wat voor jou! Een heel belangrijke taak, want zonder de oppas zouden heel veel medewerkers niet mee kunnen helpen! En een heel dankbare taak, want de medewerkers zijn ontzettend blij dat jij er bent en ze niet zelf voor oppas hoeven te zorgen!

 

De creche is (meestal) in het verenigingsgebouw van de Grote Kerk, de Damsteen. 's Ochtens ben je om 8.45 u. aanwezig om de kinderen op te vangen. Rond 11.45 zijn alle kinderen weer opgehaald en kun je naar huis! Lijkt het je wat? Geef je dan snel op!

 

Klusteam
 
Meld je nu aan!

Voor, tijdens en na de VBW moet er altijd heel veel gesjouwd en geklust worden! Het podium moet opgebouwd worden, tafels en stoelen moeten goed gezet worden, knutsel- en spelletjesmaterialen moeten gemaakt en/of aangevoerd worden.. noem maar op.. Bij jij handig, sterk en weet je van aanpakken? Dan zoeken we jou!

 

Als klusjesman (of vrouw natuurlijk) kun je in de weken voor de VBW gevraagd worden om materialen voor knutselwerkjes of spelletjes te maken. Denk aan het zagen van pionen of het maken van een "halffabrikaat" voor een knutselwerk. Verder is het erg fijn als je kunt helpen met het opbouwen van het podium (doorgaans de zaterdag voor de VBW) en het opruimen na afloop van de slotavond. 

 

We zouden het ontzettend waarderen als je je contactgegevens door wilt geven, zodat we je kunnen bellen of mailen als we je nodig hebben!

 

 

Toneelgroep
 
Meld je nu aan!

Tijdens de VBW is er ook elke dag een sketch! Voor veel kinderen een hoogtepunt van de dag! Deze sketch word verzorgd door de toneelgroep. Vanaf ±april oefent deze groep regelmatig. We zoeken altijd mensen:

 

- om te acteren

- om het decor te bedenken en te maken

- om kostuums te bedenken en te maken

- om toneelknecht te zijn (microfoons regelen, gordijn bedienen etc.)

 

Muziekgroep
 
Meld je nu aan!

Tijdens de VBW word er veel gezongen! En daar hoort natuurlijk muziek bij! Speel je een muziekinstrument of kan je mooi zingen? Geef je dan nu op voor de muziekgroep!